Upoznajte nas

Lola Ribar d.d.

Lola Ribar d.d. najveći je i najstariji hrvatski proizvođač sanitetskog materijala, proizvoda od vate i gaze za higijenu te jedan od najvećih u ovom dijelu Europe. Kroz stoljetno iskustvo i prepoznatu kvalitetu osigurali smo prisutnost naših proizvoda diljem svijeta.
Lola Care

Generacijama s Vama

Korporativni video

O nama

Lola Ribar d.d. najveći je i najstariji hrvatski proizvođač sanitetskog materijala, proizvoda od vate i gaze za higijenu te jedan od najvećih u ovom dijelu Europe. Kroz stoljetno iskustvo i prepoznatu kvalitetu osigurali smo prisutnost naših proizvoda diljem svijeta.

Zašto Lola Ribar | Kvaliteta | Tržište

POVIJEST

Blizina rijeke, kao i blizina željezničke postaje u Mrzlom polju bile su odlučujuće da tadašnji vlasnik odabere tu lokaciju za njenu izgradnju. Iz te radionice postepeno se razvijala proizvodnja zavojnog materijala i vate. Slap na rijeci Mrežnici pogodovao je za izgradnju vlastite hidrocentrale, čime je bila osigurana i pogonska energija bez vanjskih faktora.

Do završetka drugog svjetskog rata ova radionica se razvila u jednu od najznačajnijih tvornica onog vremena te je kao i ostala privatna imovina po završetku rata oduzeta vlasnicima i predana na upravljanje državi. Prva službena registracija zabilježena je 22. ožujka1947. godine pod nazivom Tvornica sanitetskog materijala Lola Ribar Karlovac.

Od tada pa do danas poduzeće prolazi kroz nekoliko organizacijskih promjena, kao što je pripajanje nekadašnje tvornice marama Marama s Turnja 1950. Godine 1973. dolazi do reorganizacije po “osnovnim organizacijama udruženog rada”, takozvanim ourima. Godinu dana kasnije dolazi do pripajanja OOUR-a Vrpca iz Krnjaka tvrtki “Lola Ribar”. 1990 godine, na pragu demokratskih promjena u Hrvatskoj dolazi do ukidanja OOUR-a i od tada pa do pretvorbe “Lola Ribar” posluje kao jedinstveno društveno poduzeće. Od 1993. godine “Lola Ribar” je dioničko društvo.

2008. godine započinje restrukturiranje, modernizacija proizvodnje i linija proizvoda, razvoj marketinških aktivnosti i pozicioniranje.

 

DJELATNOST

Prepoznatljivi smo po upotrebi najkvalitetnijih sirovina od kojih proizvodimo sve vrste gaze i vate koje se zatim koriste se u medicinske svrhe te za osobnu higijenu.
Vrhunski najfiniji pamuk od kojeg proizvodimo naše proizvode zaštitni je znak naše kvalitete.

Jedan smo od lidera u proizvodnji sanitetkog materijala na području bivše Jugoslavije. Sjedište društva nalazi se u Zagrebu, na adresi Radnička cesta 54, dok je tvornica locirana samo 60 kilometara od Zagreba, na adresi Karlovac, Riječka 97. Osnovna djelatnost je proizvodnja gaze i proizvoda od gaze (svih vrsta gaza, sterilnih i nesterilnih kompresa, trbušnih marama, setova i sl.), te proizvodnja vate i proizvoda od vate (cik-cak vate, bolničke vate, higijenskih uložaka, kozmetičke vate, vatenih štapića i sl.). Preostale registrirane aktivnosti su veleprodaja i zastupstvo, maloprodaja kozmetičkih i higijenskih proizvoda i skladištenje. Pored spomenutih aktivnosti, pokrivamo i područje uvoza i izvoza.
Godišnja proizvodnja iznosi cca 11.000.000 m2 gaze i proizvoda od gaze, te cca 400 t vate i proizvoda od vate.

 

ZAŠTO ODABRATI LOLU RIBAR?

Vrhunska kvaliteta prirodnih sirovina od kojih proizvodimo naše proizvode bez sintetičkih dodataka, moderan dizajn proizvoda te dobra cjenovna pozicioniranost u odnosu na konkurenciju temelj su naše poslovne filozofije, što je prepoznato i kod kupaca. Jedna vrlo važna činjenica je dokaz uspjeha- prepoznatljivost našeg branda kod krajnjih korisnika naših proizvoda jedna je od vrijednosti koju smo s vremenom razvili i koja kontinuirano raste.

Lola Ribar d.d., kao vodeći proizvođač sanitetskog materijala u regiji, nastoji stalnim poboljšanjem kvalitete krajnjem kupcu pružiti zadovoljstvo korištenjem naših proizvoda. Uvođenje novih proizvoda i osuvremenjivanje postojećih jedan je od ciljeva naše tvrtke, čime nastojimo pratiti razvojne trendove u svijetu.

NAŠE TRŽIŠTE

  • plasman naših proizvoda je 50% na domaće i 50% na izvozno, uglavnom europsko tržište
  • domaći tržišni udio iznosi 60% i u stalnom je porastu
  • poslujemo s bolnicama, poliklinikama, domovima zdravlja te ljekarnama diljem Hrvatske što nam omogućavaju renomirane veledrogerije
  • naša mreža trgovačkih putnika omogućava nam prisutnost u brojnim trgovačkim lancima

Njemačka, Rusija i Kazahstan su također naša važna tržišta na koja izvozimo.

BRIGA O OKOLIŠU

Dugogodišnje iskustvo u proizvodnji naših proizvoda prilagođenih zahtjevima tržišta stalno nadograđujemo kontinuiranim praćenjem ekološih trendova, kako bismo svojim kupcima pružili potpuno zadovoljstvo.

Sama lokacija tvornice, smještene neposredno uz tok jedne od najljepših hrvatskih rijeka, Mrežnice, stalna nam je motivacija u našim naporima u gospodarenju gospodarskim otpadom i sprječavanju štetnih utjecaja na okoliš. Sve naše aktivnosti usklađene su s važećim zakonskim i podzakonskim aktima Republike Hrvatske, Europske Unije i zemalja u kojima se odvija naše poslovanje.

KVALITETA

Konkurentnost je velika i za opstanak na tržištu, uz sve relevantne faktore, od presudnog značaja je i kvaliteta naših proizvoda koja je prepoznata od strane kupaca dugi niz godina.

Kao potvrda kvalitete, Društvo je certificirano od 1998. godine prema međunarodno priznatim standardima za sustave upravljanja kvalitetom. U današnji sustav proizvodnje implementirani su zahtjevi iz međunarodnih ISO normi te zahtjevi koje postavlja Europska farmakopeja.

Danas je Društvo certificirano prema aktualnim međunarodno priznatim standardima ISO 9001:2008EN ISO 13485:2012 za medicinske proizvode.

Sustav osiguranja kvalitete proizvodnje također je usklađen i sa smjernicama u europskim direktivama MDD 93/42/EEC za medicinske proizvode, na temelju kojih naši proizvodi noseCE znak te su im dodijeljeni EC certifikati.

Lola Ribar d.d. registriran je u očevidniku proizvođača medicinskih proizvoda te su također i svi medicinski proizvodi upisani u očevidnik medicinskih proizvoda pri Agenciji za lijekove i medicinske proizvode Republike Hrvatske

 

It also contains materials for teaching other can someone write my paper for me subjects.